L’activitat està organitzada per l’espai de coworking CoEbreLab i es realitzaran activitats de promoció dels professionals de la seua comunitat en un format nou i diferent.

9 d’agost Dia Internacional del Coworking

El Dia Internacional del Coworking és celebra el 9 d’agost perquè, tal dia de l’any 2005, Brad Neuberg va utilitzar la paraula coworking per definir l’espai físic on un grup de professionals compartien recursos i creaven sinergies en projectes comuns. Ell havia creat Hat Factory a San Francisco, un lloc de residència i treball per a tres coworkers tecnològics obert durant el dia per a l’ús d’altres professionals. Després fundaria Citizen Space, encara en actiu i amb seus a San Francisco, Las Vegas i San José (Califòrnia).

La comunitat de professionals coworkers de l’espai CoEbreLab vol que l’excusa sigui una altra oportunitat de donar-se a conèixer a altres emprenedors, empreses i administracions de la comarca i així fer projectes professionals junts.

 

Les activitats més destacades: videoconferències amb experts en coworking i presentació i intercanvi de projectes professionals

El programa d’activitat començarà a les 9.30 h amb l’arribada dels professionals i preparació dels espais de treball a la zona especial de coworking habilitada, que comptarà amb accés WIFI, llum, taules i cadires, etc. i on els assistents podran portar el seu ordinador portàtil per treballar, prendre notes, exposar temes, mostrar projectes, etc. Tot seguit a les 10 h es realitzarà l’obertura oficial de l’activitat que anirà a càrrec de Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El gruix de les activitats serà a partir de les 10.15 h amb la presentació de tot el programa a càrrec d’Albert Pujol, dinamitzador de CoEbreLab · espai de coworking. Tot seguit es començaran les videoconferències amb experts nacionals en coworking com Ricard Faura, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la DG de Societat Digital amb el títol “Les competències digitals i el seu impacte en el treball del futur. El cas del coworking”. També hi participarà Jordi Silvente, president de COWOCAT (Associació de Coworking de Catalunya) amb el títol “Com traure partir de COWOCAT?” i tancarà les xerrades Marc Navarro, consultor expert en coworking amb el títol “Com traure més partir professional en un coworking”. Tot en un format dinàmic on en tot moment els professionals assistents faran preguntes i debatran casos amb els ponents.

La part més innovadora serà l’activitat Esmorzar COWORKING! on cada participant haurà de portar alguna cosa de menjar o beure per compartir-ho entre tots els assistents, i que portarà directament a la presentació dels projectes professionals de diferents coworkers de la Ribera d’Ebre on assistiran a l’activitat professionals i responsables d’empreses i administracions de la comarca que prendran nota dels serveis que els coworkers els hi poden oferir a partir dels projectes exposats com a exemples.

Per acabar, sobre les 12.45 h, es farà un COXarxa entre professionals i assistents on aquests intercanvien directament dubtes, temes, idees de projectes futurs, etc. fent intercanvi de contactes. La fi de les activitats serà amb una foto de grup davant del riu Ebre.