El CoEbreLab impulsa la tecnologia dels drons per dinamitzar la Ribera d’Ebre

Una estratègia que se suma al treball que ja desenvolupen en 5G rural i que es vol aplicar en els àmbits de l’empresa, la formació i el talent, l’oci i l’administració pública.

CoEbreLab, el laboratori d’innovació social i digital de la Ribera d’Ebre, obre un nou àmbit d’actuació centrat en els drons, que se suma a les tasques que ja desenvolupa des del 2018 en matèria de 5G rural, espai d’innovació i coworking rural.

Amb la nau de 2.000 metres quadrats que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre té al polígon Molló com a base d’operacions, aquest nou àmbit de treball se centra en el desenvolupament de les potencialitats dels drons i la seva tecnologia en l’àmbit de l’oci, les empreses, les aplicacions per a l’administració pública i el desenvolupament del talent, segons detalla el dinamitzador del CoEbreLab i tècnic informàtic del Consell Comarcal de la Ribera, Albert Pujol.

El territori nord de les Terres de l’Ebre vol ser referent en innovació tecnològica com a eina de dinamització econòmica, aprofitant també a partir d’ara recursos com el Fons de Transició Nuclear. Fins ara el pal de paller ha estat la creació d’una xarxa 5G que puguin utilitzar les empreses del territori, però el projecte va molt més enllà. «I els drons tenen una tecnologia transversal, aplicable a molts sectors», comenta Pujol.

Font: Diari de Tarragona

Noticia sencera clicant aqui

CoEbreLab acull dissabte la primera cursa de drons de les Terres de l’Ebre, oberta al públic i puntuable per a la Lliga Catalana de Drons

Les instal·lacions del laboratori d’innovació social i digital CoEbreLab, a la Ribera d’Ebre, seran escenari aquest dissabte de la primera cursa de drons que se celebra a les Terres de l’Ebre, concretament a la nau industrial del polígon del Molló propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La cursa ebrenca, oberta a tots els públics, també el familiar, és una competició puntuable per a la Lliga Catalana de Drons d’aquest 2023, en la qual participen 24 pilots d’arreu del país, tots federats a la Federació Aèria Catalana (FAC). A més del suport del Consell Comarcal, l’organització compta amb el suport de l’Ajuntament de Móra la Nova.

Font; Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Noticia sencera clicant aqui.

Laboratori d’Innovació social i digital CoEbreLab

Polígon Industrial del Molló

43770 – Móra la Nova

Situació